خانم معصومه شریفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب برنگاه تحولی در حوزههای علمیه، عنوان کرد: در خصوص برنامههای پیش رو در عرصه فرهنگی و تبلیغی جامعةالزهرا سلاماللهعلیها باید با همان دید رهبر معظم انقلاب بر نگاه تحولی در حوزههای علمیه وارد شویم و اولین کار در این زمینه، مطالعه فعالیتهای انجام شده و برنامههای صورت گرفته در معاونت است تا با نگاه تحولی و با توجه به نیاز زمانه و جامعه پیش برویم.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعةالزهرا سلاماللهعلیها ضمن قدردانی از مسئولان توانمند، اندیشمند و فاضل که تا به امروز در این معاونت همکاری داشتند و با اشاره به لزوم استفاده از تجربیات آنها، اظهار داشت: نگاه همزمان به درون و نگاه عمیق به بیرون و بودن در متن جامعه حائز اهمیت است و اگر بخواهیم برنامههای تبلیغی و فرهنگی تأثیرگذار و تحول آفرین مناسبی داشته باشیم، باید به این موضوع توجه شود و با مطالعه و شناسایی آسیبها و موفقیتها، راهکارهای برون رفت از چالشها و توفیق موفقیتها را در نظر بگیریم.
لزوم ارتباط تنگاتنگ حوزههای علمیه با دانشگاهها
خانم شریفی که از ۱۶ سالگی وارد حوزه علمیه شده و در عرصههای فرهنگی فعالیت داشته است، به برنامههای پیش رو در عرصه فرهنگی و تبلیغی جامعةالزهرا سلاماللهعلیها اشاره کرد و افزود: اگر حوزه بخواهد برنامههای تربیتی، تبلیغی، فرهنگی و هدایتی مؤثری در دل جامعه داشته باشد، باید خود را در کف میدان ببیند. اگر در دل جامعه و در کف میدان باشیم، با توجه به آگاهیها و لمس واقعیتها و شناخت نیاز مخاطبان، برنامهریزیهای مناسبی خواهیم داشت.
وی که به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه فرهنگیان فعالیت دارد، بر لزوم ارتباط تنگاتنگ با دانشگاهها تأکید کرد و گفت: در این عرصه باید نیاز دانشگاهها و جایگاه قشر فرهیخته و پیشرو دانشگاه و نیاز مخاطبان را به دست آورد تا برنامهریزی دقیقی در معاونت داشته باشیم.
لزوم برگزاری طرح ولایت ویژه طلاب، اساتید، دانش آموختگان و کارکنان
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعةالزهرا سلاماللهعلیها ادامه داد: یکی از برنامههای تبلیغی و فرهنگی در عرصه بین الملل، تشکیل مجمع فعالان فرهنگی و تبلیغی بین الملل با هدف شناسایی نیروهای توانمند، متعهد، مدیر و مدبر، شبکه سازی و برنامه ریزیهای مختلف در عرصه بین الملل است که میتواند بیشتر منشأ اثر بوده و راهی برای صدور انقلاب اسلامی باشد.
شریفی با اشاره به طرح مهندسی فکری طلاب، اساتید، دانش آموختگان و کارکنان به لحاظ اعتقادی و فرهنگی، عنوان کرد: یکی از راهکارها در این زمینه، برگزاری طرح ولایت با هماهنگی و همکاری موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) است تا زیرساختهای اعتقادی بانوان محکم و توانمند شود و در عرصه نقش اجتماعی در پاسخگویی به شبهات موفق باشند.
ویژگی الگوی بانوی ایرانی اسلامی، جمع بین خانواده و اجتماع با حفظ شرافت، عفت و کرامت انسانی است
وی با اشاره به اهمیت نهاد خانواده و با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مدظله العالی که فرمودند مسئله خانواده از مهم ترین مسائل درجه یک کشور است، گفت: باتوجه به اینکه خانواده در این جنگ ترکیبی مورد هجمه دشمن است و نقش مادر به عنوان بانوی تأثیرگذار و نقش تربیتی که دارد، مورد توجه است باید در این زمینه برنامه ریزی عمیق، ظریف و دقیقی داشته باشیم تا بتوانیم بانوان طلبه را در این زمینه تقویت کنیم و در عین حال به ارائه مدل و الگوی عملیاتی برای بانوان که الگوی بانوی ایرانی اسلامی است، برسیم.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعةالزهرا سلاماللهعلیها یادآور شد: از جمله ویژگیهای الگوی بانوی ایرانی اسلامی، جمع بین خانواده و اجتماع با حفظ شرافت، عفت و کرامت انسانی است که با تشکیل کارگروههای مختلف ازدواج، جمعیت، استحکام و ایمن سازی خانواده، تربیت فرزند و سبک زندگی میتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم.
شریفی همچنین به برنامههایی چون لزوم ارتباط با خانوادههای طلاب، اساتید و کارکنان به عنوان خانواده وابسته به جامعةالزهرا سلاماللهعلیها، طرح تشکیل مجمع مبلغان، بحث گردشگری فرهنگی در عرصه استانی، ملی و بین المللی، طرح غنی سازی زیست خوابگاهی اشاره کرد و در ادامه، اظهار داشت: یکی از طرحهای پیش بینی شده، طرح جامع قرآنی است که در این طرح، بانوان طلبه از بدو ورود به حوزه مورد سنجش قرآنی قرار میگیرند و در حیطههای مختلف سطحبندی شده و دورههای قرآنی مختلف و دورههای مربیگری برای آنها برگزار میشود.
وی در ادامه با اشاره به طرحهای تعامل حوزه و دانشگاه، تعامل با آموزش و پرورش و طرح تربیت نخبگانی در مدارس، گفت: در این طرح ها، جامعه هدف نخبگانی است و از چند جهت حائز اهمیت است، این تعاملها باعث میشود که فرهنگ و معارف دینی و زی طلبگی در مدارس، دانشگاهها و مراکز آموزشی ساری و جاری شود، همچنین آشنایی مخاطبان با حوزه علمیه خواهران، جذب طلبه، تأثیرات فرهنگی و تربیتی، کادرسازی برای نظام از دیگر برکات اجرای این طرحها است.
فرهنگ همواره با آموزش و پژوهش تنیده است
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعةالزهرا سلاماللهعلیها خاطرنشان کرد: از برنامههای دیگر که شاید بتواند از طرحهای موفق باشد، طرح محله محوری تحت عنوان «خانههای قرآن» از برنامههای لازم و ضروری است، یعنی قرآن کریم را محور قرار دهیم؛ تجربه ای که سالهای قبل داشتیم، تأثیر محله محوری را در خانههای قرآن دیدم. برای موفقیت این طرح باید از امام جماعت، مسئول هیئت امنای مساجد، معتمدین محل و مبلغان موفق محل کمک گرفته شود تا این طرح با محوریت مساجد و به صورت کار شبکه ای و تشکیلاتی در دل محلات پیاده شود.
شریفی در ادامه بیان داشت: فرهنگ همواره با آموزش و پژوهش تنیده است و ما نباید این مسئله را نادیده بگیریم، ما باید فرهنگ را در برنامههای آموزشی و پژوهشی و به صورت زیرساختی در نظر بگیریم؛ پژوهش چه آنچه از گذشته انجام شده و بحث آینده پژوهی در موفقیت یک مجموعه فرهنگی و تبلیغی تأثیرگذار است.
وی با تصریح بر اینکه این طرحها نیاز به تصویب و برنامه ریزی دارند، عنوان کرد: یکی از برنامهها بحث فضای مجازی است که بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اینکه دشمن بیشترین تأثیرگذاری را در رسانه و فضای مجازی دارد، باید اهتمام ویژه ای به این عرصه داشته باشیم و بحث فرهنگسازی، تبلیغ و تربیت را در فضای مجازی و رسانه جدی بگیریم.
همه ما امروز در حال جهاد هستیم
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعةالزهرا سلاماللهعلیها در ادامه تأکید کرد: در شرایط کنونی که دشمن با تمام امکانات خود برای مقابله با اسلام و انقلاب اسلامی وارد میدان شده، بانوان جامعه به ویژه جامعةالزهرا سلاماللهعلیها بدانند همه ما امروز در حال جهاد هستیم، فقط نوع جهاد و جنگ ما تغییر کرده، جنگ نرم و ترکیبی که دشمن آغاز کرده شرایط بسیار حساسی است و همه باید در این عرصه در پشت خاکریز باشیم و بدانیم که در عرصه جنگ سنگینی با دشمن قرار داریم.
شریفی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب مدظله العالی در جمع بسیجیان در قم بیان کردند، اخلاص، بصیرت و عمل بهنگام و اندازه از ویژگیهای یک بسیجی است، بنابراین ما باید این مسئله را سرلوحه کار خود قرار دهیم و با کمک گرفتن از نیروی ایمان، اخلاص و بصیرت در مسیر دستیابی به اهداف نظام اسلامی که تمدن نوین اسلامی و حکومت جهانی حضرت ولیّ عصر عجّلاللهتعالیفرجهالشریف است، و خنثی کردن توطئههای استکبار جهانی، تقویت برنامههای فرهنگی تبلیغی و تحول در این برنامهها گام برداریم.
نظر شما